Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Kuşadası ve Didimli turizmcilerle buluştu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak için geldiği Aydın’ın Kuşadası ilçesinde Kuşadası ve Didim'deki sektör temsilcileriyle öğle yemeğinde bir araya geldi. Sektör buluşmasına Odamız adına Başkan Yardımcımız Ali Hikmet Atilla katıldı.

Toplantıda sektör temsilcilerini dinleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yeni dönemde Kuşadası ve Didim’e büyük önem verdiklerini belirtti. “Sorunları elbirliği içerisinde ve radikal önlemlerle çözeceğiz. Kuşadası ve Didim’in sorunlarını çözmek için daha sık bu bölgeye geleceğim ve sizlerle beraber olacağım, dedi.

Tahsis Alanları Artık Uzatılmayacak

Toplantı da Didim’in sağlık ve spor konusun da büyük bir turizm potansiyeli için de barındırıyor diyen Başkan Yardımcımız Hikmet Atilla, Didim’in İzmir ve Bodrum Havaalanlarından beslendiğini, daha fazla misafir ağırlayabilmesi için Kazıklı yolunun bir an evvel başlanıp bitirilmesi gerektiğini vurguladı. Bunun üzerine Bakan Ersoy, Didim için Mega proje düşündüklerini, bunun da yılbaşına kadar açıklanacağını, bu proje gerçekleştiğin de Kazıklı yolunun da haliyle bitirileceğini belirtti ve Didim de arazilerin otel yapılması için tahsis edildiği, şimdiye kadar da tahsis alanların devamlı uzatıldıkları, bundan böyle ya tahsis alanların da inşaata başlanılacak, başlanılmadığı taktirde de tahsis süreleri artık uzatılmayacaktır, dedi.
Toplantı neticesin de değerlendirmelerde bulunan Hikmet Atilla, “Didim, yurt için de ve yurt dışın da eskisinden çok daha fazla anlaşılıyor ve önemseniyor. Bakmayın bizim Didim’i acımasızca eleştirdiğimize, Didim Türkiye de sayılı turizm destinasyonlarından birine aday, işte Bakan Ersoy, Didim için mega proje düşündüklerini açıkladı. Bu projenin ne olabileceğini tahmin edebiliyorum, beni doğrusu heyecanlandırıyor, Biz, Didimliler olarak, turizmciler, inşaatçılar, esnaf olarak kendimize çeki düzen vermeliyiz. Geleceğin Didim’ini kamu kuruluşları ile birlikte hazırlayacak bizleriz” dedi

Kültür, Turizm,Mehmet Nuri Ersoy, Kuşadası, Didim