Didim Yaşayan ve Çalışan Tur Rehberleri Didim Ticaret Odasında Bir Araya Gelerek Sorunlarını Konuştu

Toplam dört toplantıda bir araya gelen turist rehberleri tespit ettikleri sorunların çözümü için önümüzdeki günlerde Seyahat Acenteleri ile de bir toplantı yapmak istiyorlar.

Toplantılarda yer alan Rehberler; Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Atilla, Uğur Çınar, Rabia Aydın, Övgü Candaş, Şengül Yalçın, Ercan Gürbüzatik, Umutcan Özdemir, Veysel Topkaya, Ali Çamurcu, Ayşe Akdemiröz, Demet Eker, Eren Gönül, Ergin İnce, Gülser Akkaya, Hasan Sevdi, Mahmut Nacar ve Nuri Aslan aşağıdaki hususları tespit ettiler.

“Bütün Türkiye ve Didim’de turizmde yanlış giden bazı uygulamalar olduğunu gördük. Rehbersiz turlar yapmaya çalışan, fiyatları düşüren acenteler yüzünden kaliteli hizmet veren acentelerin piyasada tutunamadıkları için sektörden çekildiklerini ya da kaliteden taviz vermek durumunda kaldıklarını müşahede ettik. Fiyat rekabeti yüzünden Taban ücretleri altında çalışmayı kabul eden rehberler de bu hizmeti yürütemediler. Bizlerde bu sorunlarla mücadele etmeye karar verdik. Taban ücreti altında çalışmayarak herkese eşit davranalım, böylelikle hem meslek itibarını koruyalım hem de kaliteyi arttıralım istiyoruz. Turizm camiası da entelektüel birikimi yüksek olan Türkiye’yi ve Didim’i bilen meslek gurubundan faydalansın istiyoruz.
İlçemizde dünyanın en iyi korunmuş tapınaklarından Apollon tapınağı var. En eski kentlerinden Milet 20 km uzaklıkta. Anadolu’nun Pompei’si olarak bilinen en iyi korunmuş antik kentlerden biri Priene 40 km uzaklıkta. , Herakleia Antik Kenti, Biyolojik çeşitlilik açısından çok zengin olan Menderes Deltası ve Bafa Gölü gibi görülmeye değer yerler ilçemize çok yakın. Didim’e gelen ziyaretçilerin büyük bir kısmının bu değerlerden haberi olmaması çok acı. Bunun en önemli sebebi hizmet kalitesini düşüren ve bu sebepten kalifiye eleman bulunduramayan işletmecilik anlayışıdır. Bizler bu değerlerin duyurulması ve yeni ürünler oluşturulması için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız.
Bizler herkesin para kazanmasını istiyoruz. Fiyat kırarak değil, hizmet kalitesini arttırarak rekabetin doğru olduğunu düşünüyoruz. Rehberlerle turlar yapan acentelerin bir sonraki organizasyonuna talebin de artacağını biliyoruz. Acenteler de birlik olarak aralarındaki çürük elmaları ayıklayacağına umut ediyoruz. El ele turizmi bir üst tura çıkaracağımıza inanıyoruz. En kısa zamanda aynı gemide olduğumuz seyahat işletmecileri ile toplanmak istiyoruz, Valilik, Kaymakamlık ve Turizm İl Müdürlüğüyle görüşmeyi planlıyoruz” dediler.