Didim Ticaret Odası Türkiye-AB İş Dünyası Diyalog Toplantısına katıldı

Türkiye Cumhuriyeti ve AB tarafından finanse edilen ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından desteklenen Türkiye-AB İş Dünyası Toplantısına Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Faruk Kaymakçı, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera Vinals ve Oda Eşleştirme Proje Direktörü Dirk Vantyghem, Didim Ticaret Odası Başkan yardımcısı Hikmet Atilla, Türkiye ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden Oda, Borsa Başkanları ve temsilcileri katıldılar.

Toplantı hakkında bilgi veren Hikmet Atilla, “Toplantının amacı Türkiye ile AB arasında köprü kurmak, Ticaret ve Borsa odalarının işbirliklerini artırmak, aralarında diyalog oluşturmak, Sivil toplum diyaloğunu geliştirmek ve ortaklaşa projeler üretilip AB fonlarından yararlanmak”.
Dış İşleri Bakan Yardımcısı Sayın Faruk Kaymakçı AB ile yürüyen süreç hakkında bilgi verdi.
İkili görüşmelerin de yapıldığı toplantıda Didim’in Turizm, İnşaat ve Tarımdaki etkinliği ön plana çıkarıldı. EuroChambres Direktörü Dirk Vantyghem ile de Didim olarak bir görüşme gerçekleştirdik.

TOBB, EUROCHAMBRES