Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Teknokent Yönetimi Ticaret Odasını Ziyaret Etti

ADÜ Teknokent Yönetiminden Genel Müdür Doç. Dr. Cemal İyem ve Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Adem Karakaş Didim Ticaret Odasını ziyaret etti.

Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş, Başkan Yardımcısı Ali Hikmet Atilla ve Meclis Üyesi İzzet Dönmez’in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette misafirler ADÜ Teknokent hakkında bilgiler paylaştı.
ADÜ kampüsü içerisinde yer alan teknokentte 27 firma ile ARGE çalışması yapıldığını belirten konuklar tarım ve turizm sektörünü ön plana çıkarmayı planladıklarını söyledi. Teknokentin 32 bin metrekarelik bir alanda hizmet verdiğinin, Teknokentte üretim yapan firmaların vergiler konusunda çeşitli muafiyetlere sahip olduklarını ve teşvikler sağlandığını belirtti. Ayrıca sadece öğrencilerin faydalandığı ve fikirler ürettiği bir kuluçka merkezinin de bulunduğunu sözlerine ekledi.
Başkan Hilmi Erbaş ziyaretleri için konuklarına teşekkür ederek, önümüzdeki günlerde tarım ve turizm sektörü için çalışmalar yapacaklarını, bu çalışmaların yatırımların uzun dönemli ve sürdürülebilir olması için gerçekleşeceğini belirtti. Ülkemiz zorlu bir süreçten geçiyor diyen Erbaş, ülkemiz içiin inovatif çözümler gerçekleştirmemiz gerekiyor. Teknokentin de çözümlere vesile olmasını temenni ediyoruz” dedi.
Teknokent bu bölgede de olmalı ve yaygınlaşmalı diyen İyem ve Karakaş, “Didim’de de Teknokent olsun teknokentin bir kolu olsun, turizm konusunda ihtisaslaşmış Teknokent yapılabilir. Bu Türkiye’de bir ilk olur. 1000 m2 kapalı alan Teknokent için yeterlidir” önerisinde bulundu. Didim Ticaret Odası üyelerinden ARGE çalışması yapmak isteyen herkese teknokenti anlatmak istediklerini vurgulayan İyem ve Karakaş, Ticaret Odası yönetim ve meclisini ADÜ Didim yerleşkesinde 7 – 8 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan Uluslararası Kafkasya – Orta Asya Dış Ticaret Ve Lojistik Kongresine davet etti.
Ziyaretleri ve davetleri için konuklarına teşekkür eden Erbaş ilçemizde üniversite için tahsis edilmiş alana bir teknokentin de kurulabilmesi için incelemeler yapılabileceğini belirtti. “Üyelerimizin de böyle bir imkan ile ARGE Yatırımları yapması bizi memnun eder” dedi.

Aydın, ADÜ, Teknokent, Lojistik