AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian BERGER'i Projemiz Hakkında Bilgilendirdik

Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Hikmet Atilla, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger'in de bulunduğu, Aydın Valiliği YİKOB toplantı salonunda düzenlenen “Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu” toplantısına katıldı.

Aydın’da devam eden AB projeleri hakkında bilgi paylaşımı yapılan toplantı, katılımcıların AB Türkiye Delegasyonu heyetiyle gerçekleştirdiği soru cevap bölümüyle sona erdi. Toplantının ardından Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Atatürk Kent Meydanı'ndaki Avrupa Birliği Projeleri Sergisi'nin açılışına katıldı.
Büyükelçi Christian Berger, sergi açılışında yaptığı konuşmada ,” Etrafımda çok fazla sayıda standa görüyorum. Büyük bir başarı elde edilmiş. Son üç yıldır yaklaşık 500 projeye destek verdik. Bu projelerin değeri yaklaşık 180 milyon Euro’dur. Valiliğin desteği olmadan bu proje olmazdı. Dolayısıyla katkı sunanlara teşekkür ederim. Aynı zamanda bizimle çalışmaya istekli kurum kuruluş ve STK’lara teşekkür ederiz” diye konuştu.
Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger konuşmasına proje paydaşlarına teşekkür ederek başladı. Vali Köşger "Aydın’ın taşıdığı sosyo-ekonomik seviyesiyle ülke eğitim ve refah seviyesi ile Avrupa Birliği'ne hazır bir ülke olduğumuzu dile getirmek istiyorum. Çaba sarf etmeye devam ettik ve edeceğiz. Daha çok proje daha çok puan ve kalkınma demek" dedi.
Halk oyunu gösterilerinin ardından Berger ile Köşger stantları gezdi.
PROJEMİZİ İLGİ İLE DİNLEYEN BERGER'İ DİDİM'E DAVET ETTİK. Didim Ticaret Odası standını ziyaret eden heyete Odamız bünyesinde gerçekleştirdiğimiz Didim Gezgini İnteraktif Tanıtım ve İşletme Ağı Projelerinin sunumu yapıldı. Sunumu gerçekleştiren Odamız Bilgi Teknolojileri sorumlusu Tansu Okurer'i büyük bir ilgiyle dinleyen Berger'e daha sonra projenin canlı bir uygulaması Apollon Tapınağı tanıtım sayfası üzerinden gösterildi. Proje sunumu için teşekkür eden Berger'i Oda Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Hikmet Atilla Didim'e davet etti.

Christian Berger, AB projeleri, didimto